Under året 2015 flög drygt 1,5 miljoner svenskar till Spanien

Miljoner svenskar flög till SpanienAv de 1,5 miljoner svenskar som flög till Spanien under året 2015 reste ca 300 000 med charterbolaget Ving. Antalet är en ökning med ca 5 procent jämfört med året 2014. Allra populärast bland de spanska destinationerna är Kanarieöarna och Balearerna.

Ving finns på totalt 67 resmål fördelat på 13 destinationer i Spanien, där Gran Canaria och Mallorca är de största och mest välbesökta. I programmet finns nära 1 000 hotell att välja mellan, från enklare hotell till stora All Inclusive-anläggningar. I Spanien har Ving också flera av sina mest populära koncepthotell, däribland familjehotellet Sunwing Alcudia Beach på Mallorca och vuxenhotellet Sunprime Atlantic View på Gran Canaria. Vi har hyrbil på alla nämnda destinationer i Spanien och jämför flera bolag på resmålen.

– Spanien ligger många svenskar varmt om hjärtat och det är inte så konstigt. Här finns det mesta. Vacker natur, pulserande storstäder, ett intressant historisk arv, en levande kultur, god mat och framför allt ett härligt klimat. Trots att Spanien varit med så länge så står sig landet verkligen som turistmagnet, mycket tack vare det ständigt pågående arbete som görs för att behålla det genuina och samtidigt förnya och fräscha upp, säger Magdalena Öhrn, informationschef Ving.

Nu utökar Ving sitt program ytterligare då Costa Dorada och Costa Brava lanseras som nya resmål. Hit erbjuder Ving resor året runt med flexibla reslängder. Costa Dorada och Costa Brava ligger bara några mil från Barcelona och kan erbjuda såväl stränder, golfbanor och pittoreska kvarter som restaurang- och shoppingstråk. På Costa Dorada, söder om Barcelona, kommer Ving att erbjuda badorterna Salou och Sitges. Tack vare sina långgrunda stränder och lugna atmosfär är Salou ett populärt resmål bland barnfamiljer, medan Sitges är den något livligare av de två med ett brett utbud av både restauranger och barer.

Populäraste spanska destinationer med Ving 2015:

  1. Gran Canaria
  2. Mallorca
  3. Teneriffa
  4. Fuerteventura
  5. Barcelona

Ving har haft Spanien i sitt program i nära 60 år och nu lanseras ytterligare två resmål på spanska fastlandet; Costa Dorada och Costa Brava.

Källa Ving

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...